Cerrar

es | val   

Casas inHAUS, la teua llar de disseny clau en mà

Ruben y Sergio Navarro, arquitectos y desarrolladores de Casas inHaus, durante la implantación de una vivienda
Centro Europeo de Empresas Innovadoras Valencia (CEEI Valencia)

Centro Europeo de Empresas Innovadoras Valencia (CEEI Valencia)

Publicado el viernes, 08 de febrero de 2019 a las 12:50

Mostrar ampliado

Casas INHAUS. Ejemplo de vivienda

Casas INHAUS. Ejemplo de vivienda

Mostrar ampliado

Implantación de vivienda en Torre En Conill. Casas INHAUS

Implantación de vivienda en Torre En Conill. Casas INHAUS

Mostrar ampliado

Ejemplo de cocina. Casas INHAUS

Ejemplo de cocina. Casas INHAUS

Comprar una casa nova, on tu tries, personalitzada al teu gust, innovadora, de disseny, a preu tancat i en cinc mesos?

Sí, és possible! Casas inHAUS ens conta com funciona el seu sistema de construcció modular de vivendes.

Sou la primera empresa a Espanya que dissenya i construeix vivendes a preu tancat. Com naix la idea de crear vivendes prefabricades de disseny?

La idea sorgeix a partir de la necessitat que detectem al parc de vivendes que s’estava construint a Espanya. Necessitaven adaptar-se als nous models constructius. Des de l’experiència de tractar amb clients en un estudi d’arquitectura que construïa vivendes d’alt nivell mitjançant l’obra tradicional, vam volem donar un pas endavant cap a una nova forma de materialitzar-les. Esta cerca ens va dur a la industrialització del procés constructiu, el qual permet que el nostre client puga obtindre molt més a les seues vivendes. Este procés aconsegueix resultats amb una gran qualitat i a un preu inferior del que es podria obtindre en l'obra tradicional per a les mateixes qualitats.

Tots els agents que formen part del nostre procés són propis. Som més de 70 empleats, 17 dels quals, arquitectes

Teniu un equip de professionals molt complet que permet dissenyar fins a l’últim detall de les vostres cases. Com és el procés des que un usuari tria el model de vivenda que vol fins que veu finalitzat el seu projecte?

Quan iniciem el procés de desenvolupament d’un client, partim de tres punts fonamentals: programa de necessitats, parcel·la i inversió objectiu. Segons això, els nostres arquitectes fan un filtrat d’entre els 111 models del catàleg per tal de presentar-ne al client els que considerem que poden encaixar en les seues necessitats. Tot això contribueix a agilitzar el procés. Els nostres clients saben per endavant quant els costarà la seua vivenda i quan poden entrar a viure a ella.

Quan els clients es decanten per un dels models proposats, s'inicia el procés de personalització de la vivenda amb el departament de disseny d'interiors. Tots els agents que formen part del nostre procés són propis; des dels arquitectes fins a la persona encarregada de realitzar la neteja, tots ells formen part de la plantilla d’inHAUS. Un equip format per més de 70 empleats, i 17 d’ells som arquitectes. A més, comptem amb infògrafs, interioristes, economistes, aparelladors, topògrafs, administratius i enginyers.

Teniu diversos models de vivendes en funció del pressupost, l’espai disponible, el disseny... Tot és personalitzable?

El nostre sistema parteix de la següent premissa: el sistema modular és una evolució dins de l’arquitectura. La industrialització del procés té com a conseqüència directa l’augment de la qualitat, tant espacial com d’acabament, així com en l’alta eficiència energètica, i amb la reducció al màxim dels costos derivats de la mà d’obra.

Hem desenvolupat un sistema altament adaptable i que permet realitzar un projecte arquitectònic fet a mida de cada client.

El nostre client té poc temps i està conscienciat en una nova forma de fer les coses

Només l’any 2018 heu entregat més de 70 vivendes. És una tendència a l’alça tindre una casa modular? A quin tipus de client us dirigiu?

El nostre client mitjà és una família jove, amb xiquets menuts i que està ampliant la família. Són professionals, amb un nivell d’estudis alt, tenen poc temps disponible i estan conscienciats en una nova forma de fer les coses, com ara la compra en línia, de la qual obtenen el que necessiten d’una forma ràpida i sense complicacions.

Dins del nostre catàleg, alguns dels models més demanats són el Model Pedralbes, San Antonio i Getafe, que van dels 300.000 € als 400.000 €. Vivendes amb una superfície de més de 200 m2, amb 4 o 5 dormitoris. Tots els nostres preus inclouen la redacció de projectes, estudi geotècnic, la direcció facultativa, tramitació de llicències, cimentació, preses, sistema aerotèrmic, climatització, il·luminació, etc.

Construïu en un entorn de condicions perfectes a la vostra fàbrica. Quant dura el procés de construcció fins a l'entrega?

La fàbrica es troba a València, on construïm totes les nostres vivendes i des d’on són traslladades a la seua destinació final. Funciona com a una cadena de muntatge, ja que ni les inclemències de l’oratge ni els problemes logístics afecten el procés de fabricació de les vivendes. Tot això perquè puguem entregar les vivendes als nostres clients en cinc mesos sense importar l’època de l’any.

Les vostres vivendes són, a més d'innovadores en disseny i construcció, eficients energèticament. Quin estalvi suposa això per a l'usuari final?

La indústria de la construcció és una de les més contaminants que podem trobar-nos actualment, de forma que la centralització de processos i desplaçaments en un únic espai suposa una reducció important de l'impacte en el medi ambient. En Casas inHAUS treballem fent ús de tecnologia necessària i materials poc contaminants durant el procés de fabricació de les vivendes. Des de l’empresa s’ha realitzat un ferm compromís amb les energies renovables, unit a un major aïllament que comporte una disminució del consum energètic. Conseqüència d’això és que les nostres vivendes s’han avançat a la normativa del 2020, amb la consecució d'un consum quasi zero i l'obtenció d'una qualificació energètica A en tots els casos.

La mateixa filosofia de la vivenda modular, reutilitzable en totes les seues parts, reemplaçable i movible, ajuda a que en el moment en què es decidisca donar-li una nova vida, resulte fàcil disminuir a la mínima expressió els residus en les nostres construccions i l'impacte ambiental.

Entreguem les vivendes als nostres clients en cinc mesos sense importar l’època de l’any

Sou una empresa innovadora per definició. En què us diferencieu de la vostra competència? Quines són les claus del vostre èxit?

El nostre procés R+D+i és continu, i és conseqüència directa que el 100 % dels empleats que formen part del desenvolupament del projecte i la construcció de les vivendes forma part de l’equip inHAUS. Cada vivenda que es desenvolupa suposa un camp d’investigació en la millora continua del nostre producte.

Millors processos productius, augmentar la mecanització per a una major efectivitat dels nostres operaris, desenvolupament d'estudis per aconseguir la màxima eficiència energètica, una reducció de terminis en l'entrega de la vivenda i disseny de projecte sense perdre res de la qualitat exigida.

Actualment ja construïu i distribuïu les vostres vivendes per tota Espanya. Quin és el vostre següent pas?

Ens trobem en ple procés d’internacionalització. En 2019 començarem a construir les nostres primeres vivendes fora de l’àmbit nacional, principalment a França, Andorra, Bèlgica i Alemanya. Mercats amb un alt nivell d’exigència en qualitats d’acord amb el que nosaltres desenvolupem, una alta eficiència energètica i una cultura del món del prefabricat molt més arrelada que la nostra és la nostra carta d’èxit. Estimem que per al 2020 esta internacionalització supose el 25 % del total de la facturació. Amb tot això s’aconseguirà un enriquiment local a conseqüència directa del treball generat directament i indirectament.

5
visitas hoy 3 · visitas total 1.745

Usuario: sanmemlau

Empresa: Centro Europeo de Empresas Innovadoras Valencia (CEEI Valencia)

Canal: CEEI Valencia

Fecha publicación: 08/02/2019 12:50

Url: http://ceeivalencia.emprenemjunts.es/?op=8&n=18045

Comentarios

pelto

pelto - 12-02-2019

Buen trabajo

Parece que por fin la construcción va levantado el vuelo, y además si es de esta mnera, pensando en la ecología y el buen hacer mejor, enhorabuena

Usuario sin logear

Envía tu comentario

Debes iniciar sesión - Hoy 18:43

Título:

Comentario:

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar