Focus Pime i Emprenedoria l'Alacantí
La innovació, el gran repte empresarial
el jueves, 27 de septiembre de 2018 de 09:00 a 14:00
Dónde:
El Teatret
Plaça del Convent, 3, 03100 Xixona, Alacant
Xixona/Jijona (Alicante)
Focus Pime i Emprenedoria és una iniciativa promoguda i finançada, anys anteriors, per la Generalitat Valenciana, per mitjà de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dintre de la seua política de suport a l’emprenedoria i a la pime, i ha comptat amb el cofinançament dels fondos FEDER de la Unió Europea, dintre del programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020. Enguany, està previst sol·licitar finançament de l’IVACE-Generalitat Valenciana i FEDER-Unió Europea.
Focus Pime i Emprenedoria l’Alacantí 2018, reunirà experiències empresarials d’èxit al territori, ponents de luxe i entitats representatives de l’ecosistema emprenedor amb l’objectiu de generar oportunitats de negoci i impulsar l’emprenedoria Social.
L’esdeveniment està dirigit tant a pimes amb necessitats d’innovació, com a pimes de sectors madurs, empreses joves innovadores, emprenedors amb projectes empresarials en fase de preincubació, incubació o creació d’empresa i potencials emprenedors.
PROGRAMA
09:00-09:30
Recepció de participants, acreditacions i café networking
09:30-09:45
Apertura Institucional.
A càrrec d'Isabel López, Alcaldessa de Xixona.
09:45-10:45
Taula redona: casos d'èxit al territori
L’objectiu d’aquesta taula és conèixer, de primera mà, experiències d’empreses de la comarca que estan realitzant innovacions als diferents sectors.
Intervenen:
- Alexandra Armijo, sòcia de Mercaterre.
- Sonia Ferre, fundadora&CEO de Masqi.
- Isabel Sirvent Benedicto, 1880-El Lobo.
- Sergio Crespo Peinado, soci director de Dipse Company, S.L.
10:45-11:30
Taula redona: estratègies innovadores per mitjà de la Igualtat, la Responsabilitat Social Corporativa i la Sostenibilitat.
Les empreses socialment responsables incorporen polítiques, pràctiques i procediments laborals, socials i mediambientals encaminats a treballar pel respecte als drets humans i a prendre mesures per a reduir l’impacte mediambiental de la seua activitat. Aquesta taula redona mostrarà les diferents accions innovadores que les empreses poden posar en pràctica, en matèria d’igualtat, RSC i sostenibilitat i com aconseguir un major creixement empresarial.
Intervenen:
- Vicente Monzó, gerent d'INNOR. Instituto Normativo.
- Ricardo Martínez, director de la Planta de Xixona de Proter&Gamble.
- Andrés Ferrer Santiago, CEO de OMAWA.
11:30-12:00
Degustació de productes de Xixona.
12:00-13:00
Taula redona: coneixent al nou consumidor. Cap a on orientar la innovació.
El món evoluciona constantment, a nivell polític, social i econòmic però al mateix temps, també evoluciona el consumidor. Abans, la tendència a seguir com estratègia de màrqueting era dirigir campanyes cap a grups poblacionals amb certes característiques generals. No obstant, hui en dia la industria té accés a plataformes digitals que serveixen com a eina per a conèixer més a fons als seus consumidors.
L’objectiu d’aquesta taula col·loqui és entendre el mercat i el comportament del consumidor, com a element essencial en la toma de decisions estratègiques relatives als productes.
Intervenen:
- Encarna Gómez, Cap del Departament de Nous Productes a AINIA Centro Tecnológico.
- José Ángel Pérez Alvárez, Catedràtic de la UMH y Vicerector adjunt d'investigació i innovació a la UMH de Elche.
- Fabián López, Director Acadèmic d'Ecommaster, Fundador de Turronesydulces.com
13:00-14:00
Conferencia: Transformació, disrupció i revolució digital.
Generalment quan parlem de revolucions industrials, parlem de processos de transformació transversals, que afecten o impliquen canvis socials, econòmics, tecnològics i altres. Processos que expliquen perfectament el que coneixem com Transformació digital, ja considerada la IV Revolució Industrial o Revolució digital.
Per a posar-lo en context, comptarem amb la presència de Andrés Pedreño, que farà un recorregut pels diferents canvis que afecten a les pimes. Andrés és catedràtic d’economia aplicada, expert en economia digital i emprenedor. Va ser rector de la Universitat d’Alacant (1993-2000) i és el fundador de diversos projectes digitals pioners a Espanya com la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i Universia (Santander Universitats) on és membre del consell.
Recentment ha impulsat el fenomen dels Massive Open Online Courses (Mooc), per mitjà del projecte unimooc. Es tracta d’una ret de 240.000 emprenedors procedents de més de cent països diferents.
Andrés Pedreño dirigix a Espanya l’Observatori per a l’Anàlisi i Desenvolupament Econòmic d’Internet (ADEI), impulsat, entre altres, per Google, Analistes Financers Internacionals i l’institut d’Economia Internacional.
14:00
Tancament Institucional.
A càrrec de José Javier García, President del CEEI Elx i Isabel López, Alcaldessa de l’Ajuntament de Xixona
14:30
Esmorzar de treball: “El torró como a experiència gastronòmica innovadora”
(Per a participar al esmorzar, hi ha que enviar un mail abans del 21 de setembre a [email protected])
17:00
Visita guiada a Antiu Xixona: "Experiència d'innovació al territori".
Benvinguda a càrrec de Manuel Sirvent. La visita guiada durarà aproximadament hora i mitja. (Places cobertes- inscripció tancada)
L'esdeveniment estarà conduït per
Periodista y Assessora de comunicació i esdeveniments a B-News Comunica
DESCAREGA ACÍ EL PROGRAMA DE L'ESDEVENIMENT
PONENTS
Fabián López
Fundador e impulsor de Ecommaster.es. Fundador de Turronesydulces.com
Turronesydulces.com
Andrés Pedreño
Catedrático de economía aplicada, experto en economía digital y emprendedor
Alexandra Marín Armijo
Técnico de sostenibilidad e innovación
Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)
Ricardo Martínez
Director de la Planta de P&G Jijona
Encarna Gómez
Jefa del Departamento de Nuevos Productos
AINIA
Vicente Monzó
Gerente de Innor
Sonia Ferre García
Directora en MasQi, The Energy House
Andrés Ferrer Santiago
CEO de OMAWA.
Sergio Crespo Peinado
Manuel Viuda Martos
Profesor Contratado Doctor en el Departamento de Tecnología Agroalimentaria de la UMH
Isabel Sirvent
Responsable Marketing del Museo del Turrón – Dto. Exportación
PONÈNCIES
El Museo del Turrón
Isabel Sirvent
Transformación, disrupción y revolución digital
Andrés Pedreño
Conociendo el nuevo consumidor. Hacia dónde orientar la innovación.
Manuel Viuda Martos
Alimentos saludables, bienestar y consumidor
Encarna Gómez
Estrategias innovadoras a través de la igualdad, la responsabilidad social y la sostenibil
Vicente Monzó
Huella de Carbono ¿Ahora?. Presentación de Omawa
Andrés Ferrer Santiago
MercaTerre. Presentación
Alexandra Marín Armijo
MASQI The Energy House. Presentación
Sonia Ferre García