Cerrar

es | val   

València presenta en un fòrum europeu la seua resposta intel·ligent per a combatre la pandèmia COVID-19

Webinar

MAtchUP impulsa el pilot a València sota el nom “El Marítim Innova”

Las Naves

Las Naves

Publicado el miércoles, 27 de mayo de 2020 a las 11:30

Divendres que ve 29 de maig de 10 a 11 hores la ciutat de València participarà a través de Las Naves i del consistori en l'esdeveniment de caràcter europeu "Les ciutats intel·ligents responen al COVID-19".

Las Naves presentarà la iniciativa “Frena la curva” i l'Ajuntament de València el treball de l'Oficina Ciutat Intel·ligent durant la pandèmia i el portal coronavirus.valencia.es.

El webinar, emmarcat dins del projecte europeu MAtchUP, és gratuït i la inscripció està disponible ací.

La ciutat de València, al costat de Londres i Florència, exposarà dos projectes actualment en marxa com a mostra tangible de la seua capacitat resilient per a poder fer front als reptes que puguen afectar la ciutadania, com ha sigut el cas de la crisi sanitària derivada de la pandèmia COVID-19.

D'aquesta manera, les persones assistents al webinar podran aprendre nous enfocaments i idees per a incrementar la resiliència de les seues urbs i com la innovació tecnològica i social pot ajudar a superar nous desafiaments i a satisfer les seues necessitats.

L'Ajuntament de València participarà mitjançant la presentació del coordinador del projecte europeu MAtchUP, Ernesto Faubel, que explicarà el grup de treball de resposta smartcity al Covid-19 que ha sigut posat en marxa per l'ONU i que serà coordinat per València.

A continuació, Faubel parlarà del portal municipal coronavirus.valencia.es, descrivint quadres de comandament, informació sobre la desescalada, recursos municipals i notícies. Gràcies a aquest portal, la ciutadania pot trobar tota la informació sobre els serveis i ajudes que ofereix el consistori per a fer front a la crisi sanitària i que pot ser de gran utilitat.

El tècnic de Las Naves, Javier Ibáñez, donarà a conéixer la iniciativa “Frena La Curva”, que va nàixer amb la finalitat de donar forma i canalitzar totes les manifestacions espontànies de solidaritat i innovació social durant la pandèmia, i en la qual Las Naves està involucrada activament des del principi

En concret, Ibáñez ha destacat tres elements fonamentals que han propiciat l'èxit d'aquesta plataforma, començant per la innovació social, és a dir, que es millore la qualitat de vida de les persones. Un segon punt és que siga innovació oberta, que faça ús d'eines de codi obert i que s'opere en manera col·laborativa, democratitzant el coneixement.

Finalment, Ibáñez ha assenyalat la importància d'apostar per la innovació ciutadana, situant a la ciutadania en el centre de totes les accions.

Les persones assistents al webinar també podran conéixer les iniciatives impulsades des d'altres projectes Lighthouse, similars a MAtchUP, com són Sharing Cities i Replicate, exposades per Londres i Florència respectivament.

5
visitas hoy 2 · visitas total 1.067

Usuario: AdmonVlc

Empresa: Las Naves

Canal: CEEI Valencia

Fecha publicación: 27/05/2020 11:30

Url: https://ceeivalencia.emprenemjunts.es/?op=8&n=21870

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio.
Al continuar con la navegación consideramos que aceptas su uso y nuestra política de cookies.

Aceptar